fbpx Elindult a videkiszinhazak.hu weboldal | Békéscsabai Jókai Színház
  2021. február 22., hétfő      16:37

Jelenlegi helyElindult a videkiszinhazak.hu weboldal


Oberfrank Pál, a Vidéki Színházigazgatók Egyesülete elnökének levele Önöknek:

Tisztelt Közönségünk!

AZ ÉLŐ SZÍNHÁZ MINDENKIÉ!

A Vidéki Színházigazgatók Egyesülete új honlappal és közösségi oldallal köszönti a színházszerető közönséget www.videkiszinhazak.hu címen.

A vidéki színjátszás mindig is hangsúlyos részét képezte és képezi máig a magyar színháztörténetnek. A megyeszékhelyek kőszínházaiban, a nemzeti és kiemelt teátrumokban számtalan társulat, színművész, alkotóművész, szakember, háttérdolgozó közös munkájából csodák születnek, minden évben egy-egy újabb bemutató-sorozat, népszínházi kínálat nagy- és kisszínpadokon egyaránt. Sok művész és alkotó az egész életét anyaszínházához köti, sokan pedig csak egy-egy előadásra, szerepre, rendezésre, tervezésre szerződnek Színházainkhoz.

Életművek, életpályák születnek, hagynak maradandót a szívekben, lelkekben, a nézői emlékezetben. Az országos fesztiváloknak, a fővárosi meghívásoknak köszönhetően pedig újra és újra bebizonyosodik a nagyközönség előtt is, hogy micsoda remek előadások kerülnek színpadra vidéki színházainkban. Ugyanakkor különösen nagy jelentősége van a megyeszékhelyeken lévő Színházak társadalmi szerepvállalásának. Minden helyzetben meg kell találni azt a feladatot, azt a funkciót, amellyel a közönséget a kulturális, szellemi és lelki értékek felmutatásával újra meg újra megszólíthatjuk és gazdagíthatjuk, akár a színház falain kívül is.

A Vidéki Színházigazgatók Egyesülete elsősorban a közönség és az országjáró színházszerető nézők részére hozta létre az új felületet, melynek célja, hogy teljes körűen tájékoztassa az ország közvéleményét a vidéki színházakban folyó szakmai munkáról, az ott élő, alkotó művészeket, szakmákat megszólítsa és bemutassa, nyilvántartsa, megemlékezzen róluk, beszámoljon a bemutatókról, helyet adjon a színházaknak a bemutatkozásra, folyamatos információk közlésére adjon teret, galériát és archívumot működtessen.

Nem titkolt szándék továbbá, hogy segítsen a szakmák, a társulatok találkozásában és kapcsolattartásában, erősítse az együttműködést, a koprodukciók létrejöttét, előadás rekvizitek, díszletek, jelmezek esetleges cseréjét, a közös alkotást, szakmai és tudományos cikkeket közöljön, és minden hasonló, a vidéki színjátszást népszerűsítő, erősítő tartalmat megjelenítsen.

A honlap működését az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkára, Fekete Péter és a Nemzeti Kulturális Alap támogatja. Köszönjük a segítséget!

Kérjük Önöket, hogy keressék fel a most induló és folyamatosan fejlődő oldalunkat:

www.videkiszinhazak.hu – AZ ÉLŐ SZÍNHÁZ MINDENKIÉ!


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
2021. február
 

Keresés

Keresés űrlap